Welkom bij Madou Sport- & Gezondheidscentrum.

Informatie

Ons adres: H. Dunantweg 14, 5751 CB Deurne

Telefoon: (0493) 311348,
Fax: (0493) 320674.

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag 09.30 - 22.30 uur (12.30 - 14.00 geen fitnessbegeleiding)
Zaterdag en Zondag 09.30 - 13.30 uur

Kinderopvang:
Dinsdag, Woensdag en Vrijdag 09.30 - 11.30 uur.

Wie zich een beeld wil vormen van Madou Sport- & Gezondheidscentrum moet weten, dat wij hoogst gevarieerde, individuele wensen van mensen op het gebied van sport, fitness en gezondheid willen vertalen in professionele activiteiten en faciliteiten in een plezierige en ontspannen sfeer...

Dit uitgangspunt brengt met zich mee dat wij onze zaakjes zo organiseren dat alle Madou bezoekers in ons centrum vinden wat ze ervan verwachten.

Het is duidelijk dat prestatiegerichte (top) sporters met een andere 'Madou' te maken hebben dan sportieve recreanten, die immers niet altijd de prestatie centraal stellen, maar veelal het ontspannende karakter van hun sportieve activiteit, al dan niet in groepsverband. Voor mensen die via een gerichte fysiotherapeutische behandeling van een blessure of ander lichamelijk letsel willen worden verlost gelden weer andere criteria en dus een andere aanpak.

Zo'n breed georiënteerde opzet kan alleen dan succesvol zijn, als alle activiteiten professioneel worden georganiseerd en geleid door vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn. Madou Sport- & Gezondheidscentrum geeft u die garantie! We zijn dan ook niet voor niets aangesloten bij de landelijke, door de Rijksoverheid erkende Vakorganisatie Fitvak.

U mag dus rekenen op een professionele organisatie en een professionele aanpak. Maar er is meer... want ook onze faciliteiten verdienen het predikaat professioneel. Een rondwandeling door onze accomodatie maakt snel duidelijk wat we daarmee bedoelen:

 • een ruime receptie met comfortabele zitjes
 • piekfijn verzorgde, ruime trainingszalen voorzien van een luchtcirculatiesysteem.
 • dito Aerobics-zalen
 • een speeltuin/beachvolleyveld en zwembassin voor onze hydro-activiteiten
 • professionele behandelkamers (fysiotherapie)
 • kinderopvang
 • een ongekend breed 'park' geavanceerde trainingstoestellen en hulpmiddelen
 • een gezellige apres-fitness bar
Kortom, een accomodatie waarin zowel (top)sporters als sportieve recreanten geheel aan hun trekken komen. En wellicht het belangrijkste van alles: een sfeer die u zal bevallen.

Op deze internet site treft u een overzicht aan van het gehele Madou activiteitenprogramma en van onze faciiteiten zoals sauna en zonnebanken. De sauna staat -als gratis surplus- ter beschikking van al onze leden.

Mocht u na het doornemen van onze informatie nog vragen hebben, aarzel dan niet ze aan ons voor te leggen. We nemen graag de tijd u van a tot z te informeren.

Met vriendelijke groet, Cor Madou, directeur.

Sporten

(Step)Aerobics
step, high & low impact

Onze Aerobic-lessen worden altijd in groepsverband gegeven. Madou kent Aerobicsgroepen voor kinderen van 6-14 jaar en uiteraard voor volwassen deelnemers (mannen en vrouwen) in elke leeftijdsgroep. Door deel te nemen aan Aerobics-lessen werkt u aan de verbetering van het uithoudingsvermogen. Op het ritme van moderne muziek worden - verpakt in een gevarieerde choreografie - de oefeningen uitgevoerd. Het conditionele gedeelte wordt gegeven als high-impact (met springen) of als low impact (zonder springen). Bij Step-aerobic wordt gebruik gemaakt van de bekende Steps. Er zijn 2 lessen; Step I zijn minder ingewikkelde pascombinaties en zeer geschikt voor beginners, van hieruit kan worden doorgestroomd naar Step II voor de meer gevorderden.

Jazzballet / Streetdance

Tijdens de lessen worden onder leiding van een ervaren danslerares gevarieerde, moderne jazz- en showdansen ingestudeerd in een gezellige sfeer. In de lesprogramma's wordt niet alleen aandacht besteed aan choreografische elementen maar tevens aan spierversterkende oefeningen.

Body-Heat

Bij de lessen Body-heat wordt high-impact aerobic gecombineerd met conventionele- en spierversterkende oefeningen, veelal in circuitvorm.

Fitness-Trainingen

Bij deze trainingen wordt onder leiding van een gekwalificeerde fitness-trainer op individuele wijze gewerkt aan de vele aspecten die van belang zijn voor het fit worden of fit blijven. Elke training omvat de elementen warming-up, stretchen, spierversterkende oefeningen en/of werken aan het uithoudingsvermogen. Onze fitness-trainers houden bij het opzetten van de trainingsprogramma's rekening met speciale wensen en eventuele beperkingen van de deelnemers.

Inline Skaten

Indien u heerlijk buiten uw trainingen wilt volgen dan kan dit al rollend op de skates. Inline-skaten; een nieuwe sport en weinig belastend voor de gewrichten. Na een techniektraining wordt gezamenlijk een tocht verreden. Deze opvolger van het rolschaatsen is steeds meer in trek bij jong en oud!

Het Madou Fit-Programma

Wie in groepsverband gericht wil trainen, maar zich niet tot de Aerobics-lessen aangetrokken voelt, vindt in de Madou FIT-zaal een uitstekend alternatief. Onze FIT-zaal kan worden beschouwd als een fitnesscentrum in het klein en is uitgerust met een warming-up mat, een complete lijn cardio-apparatuur en tevens een fitness-lijn, waarin onze zg. Air-machine is opgenomen. De FIT-zaal wordt ook gebruikt als trainingsruimte voor revaliderende patiënten van onze afdeling Fysiotherapie. Ons FIT-programma omvat de volgende activiteiten in groepsverband:

Bodyfit

Deze lessen zijn zeer in trek bij deelnemers, die onder intensieve begeleiding graag aan fitness willen doen in een vaste groep. De lessen duren steeds een uur en bestaan uit een gezamenlijke warming-up en oefeningen met onze hypermoderne Air-machines. De oefenstof kan desgewenst per deelnemer worden aangepast aan individuele wensen.

Callfit

In de Callfit-lessen worden de Bodyfit-activiteiten gecombineerd met de bekende callaneticsoefeningen: overwegend grondoefeningen die zeer effectief zijn voor het versterken van de spieren van buik, benen en billen. Het Callfit-trainingsprogramma is opgezet volgens een opbouwend schema. Tussentijds instromen is echter altijd mogelijk.

Cardiofit

Het voornaamste doel van de Cardiofit-trainingen? Verbetering van uw uithoudingsvermogen. Hieraan wordt gewerkt aan de hand van de intensieve circuittrainingsmethode. Voor deelnemrs die hun eigen grenzen willen verleggen kunnen speciale trainingsprogramma's worden ontwikkeld. Aan de hand van uitkomsten van persoonlijke tests en metingen, zodat altijd verantwoorde keuzes worden gemaakt.

Seniorfit / Fysiofit

Deze traininegn zijn bedoeld voor de 'oudere sporter', voor deelnemers met bepaalde aandoeningen zoals kniebandletsels, rugklachten, rheuma e.d. en tevens voor al degenen die in een vaste groep onder begeleiding van een fysiotherapeut gezellig willen oefenen op eigen niveau. Raadpleeg vooraf gerust uw arts. In overleg met hem of haar kunnen wij de oefenstof altijd aanpassen aan uw fysieke constitutie.

Bodycontour

De 10 weken durende cursus Bodycontour stelt u in staat gericht en doeltreffend te werken aan zowel figuurcorrectie, conditieverbetering als afslanking. Het afgewogen programma van Bodycontour bestaat uit de volgende elementen:

 • Gezonde voeding: u ontvangt gedurende 10 weken elke week een persoonlijke DIPLAN-voedingslijst.
 • Effectieve training en Persoonlijke begeleiding.
 • Testen en meten: U wordt tijdens de cursus 3 keer getest en gemeten.
De Bodycontour cursus is er voor iedereen die er goed wil uitzien en zich goed wil voelen.
* zie ook onze aparte folder.

Hydrofit

Hydrofit heeft zich de afgelopen jaren in hoog tempo een vaste plaats verworven binnen het actuele programma fitness-trainingen. Bij Hydrofit gaat het om bewegen in groepsverband in het water op muziek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde drijfmiddelen. Dat betekent dat ook de niet-zwemmer kan meetrainen, in zowel ondiep als diep water. Het is tevens geschikt voor mensen met gewrichtsklachten.

Sauna

Hiervan kan ieder lid gratis gebruik maken.

Aqua-Jogging

Een groepsactiviteit die aanvankelijk werd ontwikkeld als revalidatietraining voor de geblesseerde sporter. Immers, lopen in het water belast de gewrichten niet, maar verbetert het algemene uithoudingsvermogen wel. Aqua-jogging is te beschouwen als een specifieke vorm van Hydrofit-trainen, waarbij de bewegingen niet op muziek worden uitgevoerd.

Zwemles

Door de intensieve begeleiding en het werken in kleine groepjes geeft Madou zwemles voor kinderen vanaf 4 jaar. Het doel is het behalen van het A, B en/of Basis-dipoma (C-diploma). Ook volwassenen kunnen bij Madou leren zwemmen, hun vaardigheden opvoeren of bijspijkeren.

Baby / Peuter Zwemmen

Voor de allerjongste Madou leden hebben wij het baby-peuterzwemmen waar samen met de ouder(s) speletjes worden gedaan om het kind in het extra verwarmde water watervrij te maken.

Medisch Zwemmen

Hebt u rugproblemen of andere specifieke lichamelijke klachten dan kunt u in het extra verwarmde water een speciaal aangepast oefen-programma volgen. Door het gevoel van gewichteloosheid in het water worden de gewrichten minimaal belast en uw lichaam specifiek getraind.

Fysiotherapie / Podotherapie

Madou Sport- & Gezondheidscentrum biedt een breed programma fysiotherapeutische behandelings- en oefenmogelijkheden waaronder electrotherapie, manuele therapie, lichttherapie, massages en oefentherapiën. Onze afdeling fysiotherapie is daarnaast gespecialiseerd in manuele lymphe-drainage en podologische fysiotherapie.

Bij de fysiotherapeutische behandelingen bij Madou wordt de nadruk gelegd op het zelf uitvoeren van de oefentherapiën. Patiënten kunnen tijdens de duur van de behandeling onbeperkt gebruik maken van alle trainings- en fitnessactiviteiten in ons centrum. Uiteraard in overleg met onze fysiotherapeut.

Behandelingen: altijd individueel en op afspraak.

Arrangementen

Nieuw binnen Madou zijn de (sportieve) arrangementen voor diverse groepen (verenigingen, families, bedrijven etc.). De accomodatie leent zich bij uitstek voor talrijke binnen- en buitenactiviteiten; zoals 6-kamp, teambuidings-activiteiten, oud-hollandse spelen, (bedrijfs)sportdagen, thema-avonden en dergelijke. Uiteraard kan dit gecombineerd worden met diverse buffetten, feesten en partijen. Wij stemmen een aantrekkelijk pakket af op uw wensen en behoeften. Zie onze arrangementen info-folder.

Kinderfeestjes

Een leuke afwisselende middag kunnen wij verzorgen voor uw zoon of dochter. Laat ons het (verjaardags-)feestje voor uw kind organiseren. Ons levend ganzenbordspel eindigt op een spannende finale en naast limonade en een cadootje wordt er ook gesport in de aerobic-zaal. Speciaal op de woensdag- en zaterdagmiddag kan hun kinderfeestje een leuk en vooral sportief gebeuren worden.

Overzicht Trainingstijden

Aerobic 1

Maandag
18.30 - 19.30u Aerobic
19.30 - 20.30u Pump-aerobic
20.30 - 21.30u Step-aerobic II

Dinsdag
17.30 - 18.30u Kinder-aerobic (6-9jr)
18.30 - 19.30u Step-aerobic II
19.30 - 20.30u Aerobic
20.30 - 21.30u Step-aerobic II
21.30 - 22.30u Pump-aerobic

Woensdag
09.30 - 10.30u Aerobic
17.30 - 18.30u Tiener-aerobic
18.30 - 19.30u Aerobic
19.30 - 20.30u Step-Aerobic II
20.30 - 21.30u Jazzballet

Donderdag
17.30 - 18.30u Kinder-aerobics (9-12jr)
18.30 - 19.30u Step-aerobic II
19.30 - 20.30u Pump-aerobic
20.30 - 21.30u Step-aerobic I

Vrijdag
09.30 - 10.30u Step-aerobic II
19.00 - 20.00u Step-aerobic I - II

Aerobic 2

Maandag
18.30 - 19.30u Streetdance

Dinsdag
18.30 - 19.30u Body-contour
20.30 - 21.30u Step-aerobic I

Woensdag
19.30 - 20.30u Bodyheat
20.30 - 21.30u Cardiofit

Donderdag
18.30 - 19.30u Zwangerschaps-gym
19.30 - 20.30u Aerobic
20.30 - 21.30u Buik, billen, benen

Fitzaal

Maandag
19.00 - 20.00u Bodyfit
20.00 - 21.00u Cardiofit
21.00 - 22.00u Callfit

Dinsdag
09.30 - 10.30u Fysiofit
10.30 - 11.30u Callfit
13.00 - 14.00u Seniorenfit
14.00 - 15.00u Callfit
19.00 - 20.00u Cardiofit
20.00 - 21.00u Callfit
21.00 - 22.00u Cardiofit

Woensdag
10.30 - 11.30u Callfit
19.00 - 20.00u Bodyfit
20.00 - 21.00u Callfit

Donderdag
09.30 - 10.30u Callfit
10.30 - 11.30u Fysiofit
19.00 - 20.00u Bodyfit
20.00 - 21.00u Cardiofit
21.00 - 22.00u Callfit

Vrijdag
16.30 - 17.30u Jeugdfitness
17.30 - 18.30u Jeugdfitness

Tarieven

Fitness en Bodyfit

  maand half jaar jaar
betaalwijze autom. cont./autom. cont./autom.
1 x per week fl 42,50 fl 245,00 fl 475,00
2 x per week fl 55,00 fl 315,00 fl 600,00
onbeperkt fl 72,50 fl 400,00 fl 750,00


Fitness scholieren @

  maand half jaar jaar
betaalwijze autom. cont./autom. cont./autom.
1 x per week fl 30,00 fl 165,00 fl 300,00
2 x per week fl 40,00 fl 220,00 fl 400,00
onbeperkt fl 50,00 fl 275,00 fl 500,00

@ Deze taieven gelden van ma. t/m vrij. 09.30 - 17.30u en in het weekeinde.

Groepstrainingen #

  kwartaal half jaar jaar
betaalwijze autom. cont./autom. cont./autom.
1 x per week fl 105,00 fl 200,00 fl 375,00
2 x per week fl 160,00 fl 305,00 fl 580,00
onbeperkt fl 210,00 fl 400,00 fl 750,00

# Hieronder vallen alle trainingen in de fitzaal, zwembad en aerobiczalen m.u.v. zwemles, bodyfit, kinder-aerobic, tiener-aerobic, jeugdfitness en judo.

Kinder/tiener-aerobic Jeugdfitness/judo Zwemles
  maand maand
betaalwijze cont./autom. cont./autom.
1 x per week fl 30,00 fl 40,00
2 x per week fl 40,00 fl 55,00


10 lessenkaart

Goed voor 10 fitness-trainingen fl 95,00
Deze kaart is geldig van ma t/m vrij tot 17.30u en in het weekeinde. De geldigheidsduur is 4 maanden.

Inschrijfgeld

Inschrijfgeld fl 40,00 (incl. proefles)
Borg pas fl 10,00
Minimale inschrijftermijn is drie kalendermaanden (dit geldt niet voor scholieren)

Zonnebank
1x fl 12,50
5x fl 60,00
10x fl 100,00

Locker
Huur per maand fl 5,00
Borg sleutel fl 10,00

Wijzigingen voorbehouden
september 1998

Voor bedrijfsfitness, arrangementen, feesten, sportdagen en dergelijke openingstijden op aanvraag! Vraag naar onze aparte folder!